Haspelberegening

 • Wat moet je allemaal weten?

  Beregeningshaspels worden in het land geplaatst en zijn voorzien van vele meters leiding en een watersproeier. Het water dat de watersproeier via de beregeningshaspel benodigd is, wordt aangevoerd door een waterpomp. Omdat de watersproeier een bepaalde capaciteit (hoeveelheid water) en druk (opvoerhoogte van het water) benodigd is, en er vaak vele honderden meters toevoerleiding worden gebruikt is het erg belangrijk om de juiste elektrische bronpomp te selecteren. Een goed advies is hierin dus erg belangrijk.
   

  Waarom haspelberegening met DAB bronpomp in eigen waterbron?


  Omdat gebruik van water uit sloten en meren (oppervlakte water) steeds meer wordt afgeraden, kiest men bij beregeningshaspels steeds meer voor een eigen geboorde waterbron. In de waterbron wordt dan de geselecteerde bronpomp geplaatst die het grondwater via de toevoerleiding naar de beregeningshaspel en sproeier verpompt.
   

  Waarom een elektrische DAB pomp in plaats van een diesel aangedreven pomp?


  In de akkerbouw wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van haspelberegening om het land van het benodigde water te voorzien. Door klimaatverandering en de daarbij horende droogte is de verwachting dat dit alleen maar zal toenemen. Beregeningshaspels worden steeds meer aangedreven door elektrische waterpompen ten opzichte van diesel aangedreven waterpompen. Dit brengt namelijk vele voordelen met zich mee zoals een aanzienlijke vermindering van de CO2 uitstoot, besparing van kosten en het gebruik van stroom uit eigen zonnepanelen.

  Waarom DAB?

  Voor deze toepassing levert DAB pumps al vele jaren betrouwbare elektrische bronpompen en motoren. Ons assortiment bestaat uit bronpompen en motoren van hoge kwaliteit die volledig zijn gefabriceerd uit roestvaststaal. De SS bronpompen serie bewijst zich al jaren in de markt en is leverbaar in elke gewenste capaciteit en opvoerhoogte. Op deze manier wordt de beregeningshaspel en sproeier altijd voorzien van de juiste waterdruk en hoeveelheid water. Naast de juiste bronpomp en motor is er ook een besturing benodigd voor het bronpompsysteem. DAB pumps levert voor deze toepassing complete schakelkasten inclusief softstarter of frequentieregeling met alle benodigde opties.

  Om te zorgen dat uw pompsysteem op de juiste manier wordt ingeregeld en vlekkeloos functioneert biedt DAB pumps een in bedrijf stelling met systeemtest op locatie aan binnen Nederland (exclusief zeeland en eilanden). Op die manier bent u verzekerd van een perfect ingesteld pompsysteem.

 • Contact met een adviseur:

  0416-387280
  info.nl@dwtgroup.com

  Bronpompen

  Gegevens over de bronpompen vind u: hier
 •  
Attachments
Google (53 bytes)